БЕЗПЛАТНИ КОНСУЛТАЦИИ
0700 17 112

Достойните българи за 2008 г.

Българи, извършили добро в полза на другите получиха днес своите награди от кампанията на Българската национална телевизия и вестник "24 часа" "Достойните българи" за 2008 г.
Полицаите Виктор Янев и Георги Керенджиев от 8-о РПУ в столицата, предотвратил самоубийството на 20-годишно момиче, Дамян Савов, спасил дете от удавяне, пътният полицай от червен бряг Христо Христев, спасил трима от горящия влак София - Кардам. Мария Недялкова от Ловеч, създала дневен център за деца и възрастни с умствени увреждания - това са само малка част от достойните българи на изминалата година. Подробен разказ за всяка една от тяхните истории БНТ ще излъчва в сутрешния блок "Денят започва". Достойните българи ще бъдат и гости в предаването "В неделя със...".

Подкрепата, която е оказал на хора, пострадали при автомобилни катастрофи донесе на Владимир Тодоров голямата награда Златен ритон. Никога няма да забравя сълзите на майките, загубили децата си, каза той и призова всички да бъдат внимателни на пътя. Животът е устроен като борба между две начала - между доброто и злото, каза премиерът Сергей Станишев преди да връчи на Тодоров статуетката.

Сергей Станишев - министър-председател: "Във всеки един от нас има и от двете начала и от доброто и от злото и в наша сила сила и възможност е да дадем път на доброто, да свършим добри неща не само за хората, които познаваме, но и за съвсем непознати хора и това е начинът да живеем достойно".

Премиерът благодари и на всички, видели доброто и номинирали наградените. Днес те също получиха признание и грамоти на днешната церемония.
Българската национална телевизия пък бе отличена за благотворителната инициатива "Училище без бариери", насочена към децата с увреждания.

 

Source: http://www.bnt.bg/bg/news/, 03.06.2016
Design by Ideas Lab developed by Kipo